+31 (0) 180 39 75 14

Kraft Heinz Elst: Van Project Management naar Contractor (5/7/2016)

Een bijzonder mooie opdracht welke begin dit jaar werd gegund door de firma Heinz Nederland aan AGV International & UniCarriers, wordt momenteel middels een strak en wekelijks project management programma klaar gestoomd. We zijn inmiddels over de helft en de nieuwe UniCarriers 2.000KG UHD reachtrucks worden momenteel in Zweden door onze fabrikant omgebouwd tot robuuste en duurzame AGV's.

Heinz heeft gekozen voor onze unieke AGV oplossing van de 7 stuks AGV reachtrucks in combinatie met WiFi shuttles. Dit totale AGV systeem is berekend op een bijzonder hoge inbound capaciteit, welke we in 24 uur, 7 dagen per week in-, op en uitslaan.

We koppelen ons WMS systeem aan het bestaande SAP ERP systeem van Heinz. Dit vraagt de gedegen voorbereidingen en wordt midels een parralel IT project team (bestaande uit SAP professionals, Heinz IT, en onze IT afdeling) haarfijn op elkaar afgestemd.

Wij zijn verantwoordelijk voor de oplevering en aftersales van de totale systeemoplossing, Turn Key, welke bestaat uit de AGV's in combinatie met de stellingen en de WiFi shuttles. Op relatief geringe oppervlakte zijn we toch in staat om een behoorlijk hoge hoeveelheid aan palletposities te creeren.

De primaire functie van het systeem bestaat uit het bufferen van de Ketchup flessen, doppen en tomatenpasta. Tevens bevoorraden wij de productielijnen waar vandaan het gereedproduct (De bkende ketchup flessen) wordt opgeslagen in het Active outbound systeem.

Vanuit hier worden de pallets verscheept naar externe locaties en relaties.

 

Plattegrond ontwerp:

 

 

 

Proceskosten verlagen door inzetten van AGV's

Veel bedrijven met logistieke of productielogistieke processen worstelen met de vraag: is een AGV-oplossing het antwoord? Of: hoeveel kan er worden bespaard door de inzet van AGV-oplossingen?

AGV mogelijkheden

  • Eenvoudig van A naar B
  • Volledig automatisch magazijn
  • Dual Drive+ oplossingen
  • Op maat AGV-systemen 

 

AGV Totaal Magazijn oplossing