+31 (0) 180 39 75 14

Den Braven Oosterhout Fase IV (16/09/2016)

Beste lezer, goedendag,

Weer even tijd om adem te halen vanaf vandaag, we hebben fase 4 bij Den Braven nagenoeg opgeleverd.

Het was weer even heel spannend afgelopen woensdag, met name omdat de restart van het gehele systeem enorm traag verliep waardoor besloten is om terug te keren naar de backup server.

Gelukkig hebben wij gisteren en vandaag alsnog de 4e fase kunnen doorvoeren en zijn er weer 4 productiemachines van Den Braven aan het AGV systeem toegevoegd. En tevens worden vanaf maandag a.s. weer 4 extra secties palletstellingen in gebruik genomen. We zijn nu over de helft en verwachten dat het gehele systeem binnen enkele weken opgeleverd kan worden.

Precisie

Een van de zaken die bij het implementeren van AGV systemen enorm belangrijk is, is precisie.

Vooral de nauwe afstemming tussen productiemachine PLC's inclusief veiligheidslichtschermen, palletstellingen en AGV's vraagt soms om nauwkeurigheid tot op enkele milimeters. Een vloer die niet conform Din15-185 is, kan niet alleen op hoge hoogte trammelant verzorgen, maar zelfs op hoogtes tot 4.000mm kan je hier wel eens goed last van hebben.

(bron foto: apex building solutions)

Din 15-185 is de hoogst beschikbare vlakheid in vloeren land. In een notendop betekent het dat je per strekkende meter een glooiende afwijking mag hebben van maximaal 2mm bij een hefhooogte <6.000mm. Indien men hoger dient te heffen dan is deze maximale afwijking in hoogte slechts 1,7mm per strekkende meter. Voor meer informatie kunt u de bron ABT raadplegen: 

https://www.abt.eu/bestanden/Afbeeldingen/Organisatie/Kennisgebieden/2324-2/Vlakheid_van_bedrijfsvloeren_2015.pdf

Onze AGV systemen kunnen uiteraard op mindere vloeren goed werken. Echter zul je zien dat vooral het commisioning gedeelte om de benodigde extra aandacht vraagt.

We hebben bij Den Braven alle obstakels tot nu toe kunnen platslaan en gaan met veel positiviteit de volgende phase tegemoet. Hierover verneemt u later weer meer van ons.

 

 

Proceskosten verlagen door inzetten van AGV's

Veel bedrijven met logistieke of productielogistieke processen worstelen met de vraag: is een AGV-oplossing het antwoord? Of: hoeveel kan er worden bespaard door de inzet van AGV-oplossingen?

AGV site survey

  • Intakegesprek
  • Grondige site survey op locatie
  • Overzicht besparingen
  • Advies over strategie
  • AGV site surveyrapportage

Aanvragen

Teuben AGV's

Teuben AGV's Ter Apel, Automatisch AGV smallegangentruck en AGV shuttle magazijn.