+31 (0) 180 39 75 14

Is automatisering de toekomst binnen E-commerce?

Hoewel automatisering binnen fabrieken al jaren wordt toegepast hebben recente ontwikkelingen geleid tot het ontstaan van een nieuwe vorm van automatisering. Het gaat hier om ‘intelligente’ robots voor de processen binnen een magazijn. De robots zijn in staat om gehele schappen met producten op te tillen en deze af te leveren op verschillende verpakkingslocaties binnen het magazijn. Sensoren voorkomen botsingen en een algoritme bepaalt de meest populaire items en het dichtstbijzijnde aanbod.

De snelle groei in de wereldwijde markt voor magazijn automatiserings- en controlesystemen wordt voornamelijk gedreven door de enorme populariteit van E-commerce en de eisen die hier aan worden gesteld.

Naast de volledige pick-and-package systemen worden ook speciale robots ingezet voor snelheidssortering waarbij de pakketten worden gesorteerd en verpakt op basis van grootte, gewicht en afmetingen.

Het Amerikaanse bedrijf ‘Amazon’ is de voorloper als het gaat om de toepassing van AGV- en robotsystemen . Momenteel beschikken zij over 30.000 geautomatiseerde systemen verspreid over 30 gigantische magazijnen.

In de toekomst zal het ook voor de kleinere E-commerce bedrijven toegankelijker worden om gebruik te maken van dit soort systemen. Het vervangen van menselijke arbeidskrachten vermindert de levertijd op producten en zal mede hierdoor ook kostenbesparend zijn. Automatisering zou hiermee wel eens de sleutel kunnen zijn voor E-commerce bedrijven om een voorsprong te behalen binnen de hevige concurrentiestrijd.

 

 

Wavin levering 4 AGV's

AGV mogelijkheden

  • Eenvoudig van A naar B
  • Volledig automatisch magazijn
  • Dual Drive+ oplossingen
  • Op maat AGV-systemen 

 

Teuben AGV's

Teuben AGV's Ter Apel, Automatisch AGV smallegangentruck en AGV shuttle magazijn.